Du-mă acasă, măi tramvai

17.09 – 8.10.2021

Nadina Pascariu Gallery revine cu o expoziție de grup pe tema Bucureștilor, după o absență de peste un an cauzată de condițiile impuse de actuala pandemie. O parte din lucrările expuse au fost create în această perioadă, altele sunt mai vechi, toate fiind reunite sub semnul acestei capitale în care ne desfășurăm activitatea.

Artista (sculptor și pictor) Elena Gheorghe aduce în expoziție o parte din statuetele create în cadrul proiectului său „Muzeul stradal” din 2011, un proiect menit să reînvie atmosfera unui București cu lampagii și trubaduri, practici și meserii uitate.

Otilia Măndescu Canavra, artist vizual cu specializarea grafică, prezintă noua ei serie de gravuri, „Bucureștiul interbelic” (2020-2021), care redau în tonuri de sepia chipurile îndrăgite ale unor personalități marcante ale culturii românești și scene pline de viață din societatea care le era contemporană.

Pictorița Nadina Pascariu expune două serii de lucrări cu peisajul bucureștean actual, picturi din seria „Strada Braziliei” (2000-2010) și seria de ilustrații create anul trecut în cadrul proiectului ICAR pentru cartea „București, fratele meu ești”, cu accent pe valorile de patrimoniu.

The group exhibition “”Take Me Home, Tram” with engravings, sculptures and paintings about Bucharest’s past and present.